30 ianuarie 2023
Home / Afaceri de familie / Vine, vine… primăvara! În serele floricultorului Dan Mihăilescu, de la Miceşti, culorile florilor fac concurenţă albului zăpezii

Vine, vine… primăvara! În serele floricultorului Dan Mihăilescu, de la Miceşti, culorile florilor fac concurenţă albului zăpezii

Deşi afară de ger de crapă pietrele şi e alb de zăpadă cât vezi cu ochii, în serele familiei Mihăilescu de la Miceşti a venit… primăvara.

Protejate de frig, la peste 15 grade cu plus, mii ciclame au ajuns la înflorire, explozia de culoare, de la alb la ciclam, trecând prin roz de toate nuanţele, fiind una de o frumuseţe rară. Le ţin companie primulele, panseluţele şi ranunculusul, care au început şi ele să îşi arate frumuseţea florilor. Se pregătesc să ajungă în curând la apogeu, cu un pic de ajutor în ce priveşte căldura oferită şi umiditatea din seră, garofiţele şi lalelele de primăvară. Iar pentru că omul gospodar îşi face iarna car, au ajuns deja în ghivece mii de muşcate ce vor înfrumuseţa la vară jardinierele din balcoane şi terase.

De Sfântul Valentin, Dragobete, 1 şi 8 martie, toate vor umple florăriile din Piteşti şi din judeţ şi vor bucura sufletele doamenelor şi domnişoarelor ce le vor primi în dar. Asta, dacă bărbaţii din viaţa lor vor ştii să îşi poarte cinstea şi onoarea şi vor trece pe la magazin.

Familia Mihăilescu a făcut totul pentru ale oferi domnilor posibilităţi nenumărate de a-şi onora doamnele. Împreună cu câteva doamne angajate, lucrează sere întinse pe mai bine de 3000 de metri pătrați în care au plantat, doar pentru acest sezon, aproape 30.000 de răsaduri. În general, în fiecare an, plantează peste 150.000 de bulbi şi răsaduri, nu mai puţin de 20.000 pe serie. Au deja peste 16 de ani de când au decis să se apuce de cultivarea florilor, din 2000, iar experienţa căpătată şi seriozitatea demonstrată, atât în relaţia cu clienţii cât şi cu partenerii, îi situează acum în topul cultivatorilor de flori din zonă. De aceea, au devenit şi gazda studenţilor la horticultură ai Universităţii din Piteşti, care vin să vadă cu ochii lor cum se face cu adevărat munca de floricultor, cu pasiune și cu seriozitate, dar cu rezultate pe măsură.

Un singur regret are însă domnul Mihăilescu: deşi de la el din seră un superb ghiveci pleacă la un anumit preţ, în funcţie de floarea respectivă, în florării, la vânzare, el ajunge şi de trei ori mai scump! Pentru că cei care doar vând nu au habar de câtă muncă şi investiţie e nevoie pentru a reuşi să oferi astfel de minunăţii. De aceea, nu refuză niciodată să vândă direct din seră, de la Miceşti, la preţuri pe care să şi le permită orice iubitor de flori şi frumos. Dacă vreţi să admiraţi aceste frumuseţi şi să cumpăraţi la preţuri rezonabile, mai ales când aveţi de oferit mai mult, îl puteţi suna la telefon 0740.193.514.

Angajamentele asumate de către industria de protecție a plantelor, în cadrul Pactului Verde European (Green Deal)

Angajamentele asumate de către industria de protecție a plantelor, în cadrul Pactului Verde European (Green …