30 ianuarie 2023
Home / Actualitate / Spitalele, şcolile, unităţile militare vor fi obligate să cumpere alimente doar din județul în care își desfășoară activitatea

Spitalele, şcolile, unităţile militare vor fi obligate să cumpere alimente doar din județul în care își desfășoară activitatea

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐥𝐚𝐧𝐭̗𝐮𝐥 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 î𝐧 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆!

O veste foarte bună pentru producătorii locali, fermieri și deopotrivă consumatori. Proiectul de lege privind lanțul scurt de aprovizionare cu alimente a fost depus în Parlament. În linii mari, acesta prevede obligativitatea achiziționării a produselor alimentare, din surse locale, de către instituțiile statului în care se prepară ori servesc mâncăruri gătite/produse alimentare.

Astfel, unități precum spitale, unități de învățământ cu bloc alimentar, internate, cantine publice, unități militare, penitenciare etc. vor achiziționa alimente ori produse alimentare procesate, cu prioritate din județul în care își desfășoară activitatea.

Doar dacă produsele alimentare nu se găsesc în județul respectiv, acestea vor fi achiziționate din județele vecine ori din alte zone ale României, ținându-se cont de proximitate. Produsele alimentare pot fi importate din alte țări, în cazul procedurilor de licitație, doar dacă nu se regăsesc pe piața românească.

Produse autentice din Argeş promovate la expoziția internațională „Săptămâna verde 2023” de la Berlin

„Săptămâna Verde 2023” (Grüne Woche) se va desfășura în perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, …