30 ianuarie 2023
Home / Actualitate / Singura fabrică din România de procesare a moluștelor, în special rapane și scoici din Marea Neagră

Singura fabrică din România de procesare a moluștelor, în special rapane și scoici din Marea Neagră

În localitatea 23 August din județul Constanța funcționează singura unitate de procesare a moluștelor din țara noastră, în special rapane și scoici din Marea Neagră. Este singura fabrică din domeniu autorizată pentru export în Statele Unite ale Americii și către continentul asiatic, în Coreea de Sud și Japonia.

Familia Constantinescu a reușit să transforme o pasiune de peste trei generații într-o afacere cu tradiție de aproape 20 de ani. Prin acest business, proprietarii și-au propus să susțină pescuitul autohton din Marea Neagră, să crească valoarea adăugată a produselor pescărești și să contribuie la formarea pieței interne pentru consumul de rapană și de alte moluște.

Proprietarii dețin o fabrică care a fost amenajată cu o investiție de 800.000 euro din fonduri proprii, iar pentru dotare au fost accesate fonduri europene în valoare de 300.000 euro.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unității de procesare este utilizarea sistemului IQF – Congelare rapidă individuală, procedeu ce permite conservarea tuturor proprietăților nutritive, de gust și textură a produselor, fără glazuri sau aditivi alimentari și la standarde ready-to-cook.

Carnea de rapană reprezintă o delicatesă pentru străini și până în anul 2019, Patrician Training a activat exclusiv pe piețe externe, țările asiatice fiind consumatoare mari ale cărnii de rapană din Marea Neagră.

Produse autentice din Argeş promovate la expoziția internațională „Săptămâna verde 2023” de la Berlin

„Săptămâna Verde 2023” (Grüne Woche) se va desfășura în perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, …