28 septembrie 2023
Home / Știri / „Scrumbia de Dunare afumată” și „Salata tradițională cu icre de crap”- vedete la expoziţia internaţională de la Berlin

„Scrumbia de Dunare afumată” și „Salata tradițională cu icre de crap”- vedete la expoziţia internaţională de la Berlin

Preparatele realizate de Deltaica Seafood nu puteau lipsi de la expoziția internațională “Săptămâna verde 2023”, ce se desfășoară în perioada 20 – 29 ianuarie 2023, la Berlin. Compania își încântă vizitatorii cu salată cu icre de știuca de Tulcea, salata cu icre de știucă și ceapă, salată tradițională cu icre de crap, salată cu icre de crap și ceapă, sardeluță marinată în ulei, sardeluță marinată în ulei picant, sardeluță marinată în vin, rapane marinate în ulei și zeamă de lămâie, rapane marinate în ulei picant, rapane marinate în ulei și usturoi, macrou afumat, pastramă de crap argintiu, batog din crap.

Deltaica este o societate comercială care activează din anul 2002, fiind specializată în comercializarea și procesarea peștelui și a produselor din pește.

Compania și-a propus să valorifice, pe de-o parte, îndelungata tradiție pescărească de peste 100 de ani a familiei asociaților-fondatori, și pe de altă parte, resursele piscicole variate și abundente din Delta Dunării și Marea Neagră. Astfel, pe lângă comercializarea de pește proaspăt marin și de apă dulce provenit din capturi sau achiziții proprii, firma a dezvoltat și promovat o serie de produse din pește, după rețete tradiționale și din ingrediente 100% naturale, multe dintre ele fiind certificate tradițional de MADR, dar și la nivel european (certificări STG și IGP).

Cele trei produse care au obținut certificări europene sunt: „Scrumbia de Dunare afumată”-certificare IGP, „Salata cu icre de știucă de Tulcea”-certificare IGP și „Salata tradițională cu icre de crap”- certificare STG, alte produse fiind, de asemenea, în curs de certificare la nivelul Uniunii Europene.

 

Dezbatere publică: Utilizarea instrumentelor de gestionare a riscurilor în agricultură

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență …