22 martie 2023
Home / Actualitate / Salata tradiţională cu icre de crap, un nou produs românesc recunoscut şi protejat în UE

Salata tradiţională cu icre de crap, un nou produs românesc recunoscut şi protejat în UE

Salata tradiţională cu icre de crap, un nou produs românesc recunoscut şi protejat în UE . Comisia Europeană a aprobat astăzi înscrierea acestuia în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate , informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
România avea anterior opt produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care şapte Indicaţii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, Cârnaţii de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni şi Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, iar Telemeaua de Ibăneşti pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP). La Comisia Europeană se mai află depuse documentaţiile pentru încă două produse în scopul dobândirii protecţiei europene, ambele pentru sistemul de calitate Indicaţie Geografică Protejată: Telemea de Sibiu şi Plăcinta dobrogeană.

32,8 grade Celsius, cea mai mare temperatură din România în luna martie

Prima lună calendaristică de primăvară este caracterizată, în general, printr-o vreme deosebit de schimbătoare, zilele …