24 septembrie 2021
Home / Actualitate / Reprezentanții DSVSA Argeș explică posibilitatea înființării de puncte gastronomice locale

Reprezentanții DSVSA Argeș explică posibilitatea înființării de puncte gastronomice locale

O echipă condusă de directorul executiv al DSVSA Argeș, dr. Sorin Sorescu, a organizat ieri o întâlnire cu producătorii locali și proprietarii de pensiuni agroturistice din zona Curtea de Argeș, Valea Iașului și Albeștii de Argeș, pentru a le oferi informații despre condițiile sanitare veterinare de înființare și funcționare a punctelor gastronomice locale.
Discuția a vizat și posibilitatea de a prepara și servi mâncare gătită de către proprietarii de agropensiuni, care în prezent oferă numai servicii de cazare.
Ce sunt Punctele Gastronomice Locale (PGL)
„Punctele gastronomice locale” (denumite PGL) sunt obiective reprezentate de bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final.
Aceste obiective se regăsesc în incinta exploatațiilor familiale din mediul rural, fermelor de animale, fermelor agricole, stânelor, adăposturilor pescărești, stupinelor, cramelor, fermelor agricole, păstrăvăriilor, fondurilor de vânătoare etc, unde se desfășoară una sau mai multe activități conexe cu producția primară (producția de lapte, producția de ouă, producția de miere, creșterea păsărilor/iepurilor, sacrificarea păsărilor/iepurilor în fermă, pescuitul, acvacultura, vânătoarea, cultivarea plantelor etc).

APIA a demarat plata ajutorului de stat în sectorul bovin!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 15 septembrie …