30 ianuarie 2023
Home / Actualitate / Petre Daea, ministrul Agriculturii: România beneficiază de 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027

Petre Daea, ministrul Agriculturii: România beneficiază de 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027

Planul Național Strategic al României a fost transmis la Comisia Europeană – anunţă Petre Daea, ministrul Agriculturii

“După luni de muncă susținută am reușit să finalizăm Planul Național Strategic al României. Ieri,18 octombrie 2022, orele 19:30, s-a transmis la Bruxelles varianta finală a Planului Național Strategic care a fost agreată de către experții Comisiei Europene. Specialiștii din minister, în dialog continuu cu fermierii și cu structurile asociative din domeniu, au putut realiza cel mai important document pentru agricultura și dezvoltarea rurală a României. Dialogul pe care l-am avut cu comisarul Janusz Wojciechowski pe problemele sensibile ne-a ajutat sa trecem peste obstacolele momentului.

Este documentul programatic pentru perioada 2023 -2027, cu obiective clare pentru dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare și a satului românesc. Subvențiile pe unitatea de suprafață și pe cap de animal, sumele destinate investițiilor în irigații, independența energetică, dotarea cu tehnică agricolă și industria alimentară, vor contribui la creșterea și diversificarea producției în vederea asigurării hranei, creșterea veniturilor și reducerea impactului negativ asupra mediului. În vederea realizării acestor obiective, România beneficiază de o suma de 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027.

Felicitări tuturor acelora care și-au adus contribuția la realizarea acestui important obiectiv! Acum, în Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, se lucrează la actele normative pentru realizarea cadrului legislativ și a softului necesar accesării sumelor prevăzute pentru fiecare an. De aici încolo totul depinde de noi!” – precizează Petre Daea.

Produse autentice din Argeş promovate la expoziția internațională „Săptămâna verde 2023” de la Berlin

„Săptămâna Verde 2023” (Grüne Woche) se va desfășura în perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, …