18 august 2022
Home / Știri / Petre Daea, ministrul Agriculturii, participă la cea de-a 7-a ediție a expoziției AGRITEQ, de la Doha, Qatar

Petre Daea, ministrul Agriculturii, participă la cea de-a 7-a ediție a expoziției AGRITEQ, de la Doha, Qatar

Qatar face parte din Consiliul de Cooperare al Golfului, organizație regională care mai integrează Regatul Arabiei Saudite, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman și Qatar

Dintre acestea, Emiratele Arabe Unite se află între primii 50 de investitori în societăți cu participare străină la capitalul social din România

Printre investitorii din Emiratele Arabe Unite prezenți în România se numără și Al Dahra Agriculture, care a preluat compania Agricost Brăila

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă la cea de-a 7-a ediție a expoziției AGRITEQ, ce se defășoară la Doha, Qatar.
Evenimentul evidențiaza inovația în domenii precum agricultură, irigații, piscicultură, mediu, dar urmărește și identificarea parcursului către securitatea alimentară și dezvoltarea durabilă.

România este reprezentată de un număr de 14 operatori economici din sectorul agricol și agroalimentar, care vor expune produse agroalimentare românești (carne și produse din carne de oaie, curcan, pui, produse lactate, mălai, gris, fructe proaspete și congelate, conserve legume și fructe: sucuri, zacuscă, sosuri, dulcețuri, compoturi), ceaiuri, tincturi, suplimente alimentare, apă minerală etc, având alocați 252 mp, în regim de gratuitate, de către organizator.

Al Dahra – un important investitor din Emiratele Arabe Unite în România

Qatar face parte din Consiliul de Cooperare al Golfului, organizație regională care mai integrează Regatul Arabiei Saudite, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman și Qatar.

Dintre acestea, Emiratele Arabe Unite se află între primii 50 de investitori în societăți cu participare străină la capitalul social din România, cu un capital subscris de 36,194 milioane dolari. Printre investitorii din Emiratele Arabe Unite prezenți în România se află DP World, acționar unic al Constanța South Container Terminal (CSCT) SRL, și Al Dahra Agriculture, care a preluat compania Agricost Brăila.

Al Dahra își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu amănuntul a florilor și plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante și pomi, a îngrășămintelor naturale și a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

De altfel, arabii de la Al Dahra au declarat, după preluarea Agricost Brăila, că au alte 500 de milioane de dolari pregătite pentru achiziţii în România. Ei susţin că se orientează către piaţa locală datorită ieşirii României la Marea Neagră şi accesului pe fluviul Dunărea, puncte strategice pentru exportul de produse agricole, dar şi pentru că România este o importantă putere agricolă.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autorităţile române şi cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns şi mai activ de colaborare şi coordonare la nivel guvernamental şi astfel s-a convenit ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.
În acest sens, a fost adoptată ”Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite”.

Ferma Haditon vinde găini ouătoare tinere! Final de serie!

Găini ouătoare tinere! Final de serie! Găini tinere în vârstă de 20 săptămâni! Haditon Group …