21 iunie 2021
Home / Actualitate / Peste 8 tone de produse alimentare, confiscate de DSVSA Argeș. Amenzi și la exploatațiile de animale

Peste 8 tone de produse alimentare, confiscate de DSVSA Argeș. Amenzi și la exploatațiile de animale

În contextul actual al evoluției pandemiei COVID – 19, pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, DSVSA Argeș și-a adaptat activitatea, astfel încât în toate unitățile care produc, procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală medicii veterinari oficiali sunt prezenți permanent, pe toată perioada de lucru, asigurându-se ca toate produsele rezultate să respecte toate normele de calitate și salubritate, transmit reprezentanții instituției. În cazul fermelor de animale, asistența medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

În cursul lunii aprilie, în unitățile de producție și de comercializare, au fost efectuate 493 controale. În aceeași perioadă, pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat conform HG 984/2005 cu modificările și completările ulterioare, 24 de sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente scrise și 14 amenzi în valoare totala de 37.900 lei, astfel :

– o amenda in valoare de 6 000 lei pentru utilizarea în hrana animalelor din exploatațiile de animale a furajelor complete sau complementare care nu sunt produse în unități autorizate și/sau aprobate/ înregistrate ori care nu sunt însoțite de documente care să ateste calitatea sau de alte documente prevăzute în legislația specifică;

– o amenda in valoare de 1 200 lei pentru comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare si a hranei pentru animale in spatii necorespunzatoare sau neprobate sanitar veterinar si fara respectarea conditiilor de igiena conform prevederilor legislatiei in vigoare.

– două amenzi in valoare de 2 400 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si de valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite.

– o amenda in valoare de 1 200 lei pentru ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare si a celor destinate nutritiei animalelor, in vederea depozitarii, transportului si valorificarii, si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare.

– trei amenzi in valoare de 12 400 lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare, a produselor de nutritie si pentru animale, si a produselor de uz veterinar.

– o amenda in valoare de 2 000 lei comercializarea prin punctele farmaceutice veterinare a produselor biologice de uz veterinar și a produselor medicinale veterinare care se eliberează pe bază de prescripție medicală veterinară;

– două amenzi in valoare de 4 000 lei pentru lipsa evidentelor sanitare veterinare pentru ultimii 3 ani.

– o amenda in valoare de 1 500 lei pentru deținerea sau transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare;

– două amenzi in valoare de 7 200 lei pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Au fost confiscate 8.235 kg produse alimentare de origine animală în valoare de 49.420 lei, transmite DSVSA Argeș. (foto ilustrativ)

În fiecare an, la 17 iunie, se marchează Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei

În fiecare an, la 17 iunie, se marchează Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a …