2 octombrie 2022
Home / Investiţii / Oul-minune care ar putea înlocui antibioticele. Alimentul care întăreşte imunitatea organismului este produs într-o fermă secretă din România

Oul-minune care ar putea înlocui antibioticele. Alimentul care întăreşte imunitatea organismului este produs într-o fermă secretă din România

Cercetătorii companiei Romvac susţin că au reuşit să creeze un aliment care întăreşte imunitatea organismului. Este vorba despre „Oul hiperimun PC”, obţinut prin transferarea unor informaţii genetice în gălbenuşul de ou.
O fermă de păsări din România, pe care cercetătorii de la Romvac o ţin încă secretă, până la obţinerea unor brevete care să le ateste meritele, produce un super-aliment pentru imunitate, care, deşi arată ca un ou obişnuit, are putere de antibiotic. Povestea „Oului hiperimun PC“ a început în anul 2010, când cercetătorii celui mai mare producător de vaccinuri veterinare din România, Romvac, au început colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş“. Atenţia echipei de specialişti s-a focusat pe acele bacterii care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Plecând de la bacteriile colectate de la pacienţii internaţi la „Matei Balş“, cercetătorii de la Romvac au creat vaccinuri cu care au imunizat găinile de laborator. Informaţia genetică a fost transferată în gălbenuşul de ou sub forma imunoglobulinei, prin anticorpi produşi în mod natural de găină. Prin izolarea şi extragerea imonoglobulinei au fost produse o serie de suplimente alimentare eficiente chiar şi acolo unde infecţiile nu răspund la antibiotic. Rezultatele acestor cercetări nu s-au concretizat doar în suplimente alimentare, ci şi într-un produs revoluţionar: „Oul hiperimun PC2“, despre care cercetătorii spun că fereşte organismul de infecţii bacteriene greu de tratat.

OUL HIPERIMUN PC2 provine de la găinile (Gallus domesticus) imunizate cu un amestec de 20-30 antigene special tratate. OUL HIPERIMUN PC2 conține imunoglobuline specifice pentru anumiți germeni patogeni rezistenți sau sensibili la antibiotice, dar și imunomodulatori și factori de transfer de o importanță deosebită în refacerea și stimularea răspunsului imun al întregului organism, precum și ovotransferine specifice.

Aspect: Ou de găina cu coajă de culoare albă sau maronie.
Forma de prezentare: 10 ouă hiperimune PC2, ambalate în cutii din carton, sigilate.
Lista ingredientelor: Un ou hiperimun conține 200 mg de Imunoglobulină Y, 20 mg de ovotransferina(12% din albuș).

Acțiune si informații despre produs: Se știe că oul de găină normal, de consum, este un aliment complet având proprietăți nutritive datorită compoziției sale: proteine, glucide, microelemente ( calciu, magneziu, fosfor, potasiu), dar și proprietăți terapeutice prin unele componente prezente în albuș și gălbenuș: ovotransferină și imunoglobuline de pasăre (IgY). Cu alte cuvinte, oul de consum din comerț sau din gospodăriile populației conține imunoglobulină Y contra agenților patogeni cu care găina a venit în contact fie întâmplător, fie prin vaccinarea păsărilor pentru prevenția anumitor boli. Oul hiperimun PC2 are aceleași calități nutritive ca și oul de consum conținând în plus imunoglobulinele Y specifice, de interes (minim 200 mg ) contra unor agenți patogeni rezistenți la antibiotic, care evoluează la om.
Produsul poate fi folosit de persoanele de toate vârstele (copii si adulți), în general cu un sistem imun slăbit (diabet, boli cornice etc.), mai ales in cazul expunerii la o situație provocatoare de infecții cu unul din agenţii patogeni faţă de care, în oul hiperimun există imunoglobuline Y specifice, fiind un sprijin imunitar. Produsul se adresează şi persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani şi care se confruntă cu fenomenul de imunosenescența (slăbirea sistemului imun).
Oul hiperimun PC2 este, de asemenea un bun adjuvant în boli noninfecțioase de tipul celor cardiovasculare, cancer, scleroză, artrită, inflamații.
Produsul ajută la menținerea structurii şi funcționării articulațiilor, contribuie la menținerea nivelui normal al colesterolului din sânge si la reglarea activității musculare (inclusive a mușchiului cardiac). Produsul se adresează inclusiv persoanelor care depun efort fizic intens (sportive, militare etc.), fiind adecvat unui stil de viață alert şi sănătos.

Un ou pe zi timp de 30 de zile

Mod de folosire: Oul hiperimun PC2 se prepară prin introducerea lui ca atare, în apă clocotită (100°C) şi fierbere timp de 4 minute, după care se introduce rapid sub jet de apă rece. După fierbere, gălbenușul trebuie să fie moale.
Oul poate fi consumat şi sub formă de șodou, amestecat cu lapte călduţ şi miere, fie integral (pentru persoanele care tolerează albușul), fie numai prin folosirea gălbenușului. Consumul Oului hiperimun PC2 se repetă zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi. La persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cu afecțiuni cronice, consumul oului se poate face în mod susținut, timp îndelungat.

Atenţionări: Produsul nu este medicament ci un aliment care reprezintă un sprijin imunitar pentru organism.
Posibilele alergii nu sunt specific Oului hiperimun ci oricărui ou de consum.
Consumul oului nu exclude importanţa unui regim alimentar echilibrat şi variat şi un stil de viață sănătos.
Pentru a se păstra integral proprietățile biologice ale produsului, se va evita contactul acestuia cu băuturi fierbinți.
Consumul oului hiperimun nu afectează activitatea medicamentelor în tractusul digestiv, nici absorbția lor în circulația sanguina sau activitatea lor în organism. Acesta se poate consuma chiar daca se ia tratament medicamentos.

Precauţii de utilizare: Nu se va administra persoanelor cu alergie la ou.
Nu se vor întrebuinta ouă din cutii neetichetate, din cutii sparte sau cu sigiliul rupt
Condiţii de păstrare: Ou hiperimun PC2 se păstrează la temperatura de 2-8°C.
Termen de valabilitate: A se consuma până la data inscripționată pe ou şi ambalaj, conform recomandărilor producătorului.

Romvac, companie cu experienţă de 40 de ani în domeniul vaccinurilor pentru animale, este producătoarea a sute de vaccinuri şi medicamente pentru toate speciile de animale şi deţinătoarea unei ferme pentru creşterea păsărilor unice în sud-estul Europei. Compania este cel mai mare producător şi distribuitor de profil din România, deţinând aproape 20% din piaţa locală a medicamentelor pentru animale. Unitatea este structurată ca societate comercială pe acţiuni, integral privatizată. Compania are experienţă şi în medicina umană, realizând diverse vaccinuri, studii virusologice, genetice şi epidemiologice. Alimentul poate fi procurat direct, la sediul Romvac, sau comandat pe www.imunoinstant.ro. Preţul este de 43,20 lei pentru 10 ouă.

Accesare de fonduri. Statul oferă 50 de milioane de euro pentru plantaţii forestiere

În perioada 21 august – 06 octombrie 2017 se va desfășura cea de a doua …