28 septembrie 2023
Home / Investiţii / Ministerul Agriculturii continuă și în anul 2023 programul de susținere a producției de usturoi

Ministerul Agriculturii continuă și în anul 2023 programul de susținere a producției de usturoi

Astfel, pe site-ul MADR a fost postat în DEZBATERE PUBLICĂ proiectul de Hotărâre pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi https://bit.ly/proiect-usturoi-2023

„Suntem mereu alături de fermieri, găsim soluții pentru a le oferi la timp tot sprijinul necesar, astfel încât aceștia să aibă predictibilitate și stabilitate în activitatea lor. Prelungirea acordării acestui ajutor va contribui la menținerea și sporirea interesului producătorilor agricoli și în anul 2023 pentru cultura usturoiului, în zonele cu tradiție pentru această cultură, precum și la echilibrarea balanței comerciale prin reducerea importurilor, prin creșterea producției și a consumului de produse românești, răspunzând astfel dorinței consumatorului de a avea acces la produse proaspete locale”, a declarat ministrul Petre Daea.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023 pentru susținerea producției de usturoi. Impactul bugetar este de 29.700.000 lei, echivalentul a maxim 6.001.200 euro.

Vin banii pentru motorină utilizată în agricultură în primul trimestru din 2023

Aproape 90 de milioane de lei vor intra în conturile a peste 10.700 de beneficiari …