25 mai 2022
Home / Actualitate / ITM Argeș, obligații pentru utilizatorii de produse de uz fitosanitar

ITM Argeș, obligații pentru utilizatorii de produse de uz fitosanitar

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş revine cu următoarele informaţii referitoare la obligaţiile utilizatorilor de produse de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, daunătorilor şi buruienilor în agricultură şi silvicultură prevăzute de Ordonanţa nr.4 din 1995, actualizată.

Utilizatorii autorizaţi pentru folosirea produselor de protecţia plantelor ca foarte toxice (T+) şi toxice (T) se vor înregistra la unitatea fitosanitară judeţeană si au obligația să notifice aceasta la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului şi Inpectoratul Judeţean de Poliţie, anterior desfăşurării activităţii.

Pentru comercializarea, distribuirea şi utilizarea acestor substanţe vor fi înregistrate/autorizate numai persoanele juridice care dispun de persoane calificate, confirmate prin certificatul de atestare profesională cu pregatire în domeniul agricol/biologic/biochimic sau silvic, de nivel superior, ori de nivel mediu, precum şi de mijloacele necesare depozitării, manipulării şi utilizării în siguranţă a acestor produse.

”Pentru obţinerea avizului in vederea comercializarii, distribuirii și utilizarii substanțelor mentionate mai sus este necesară depunerea la ITM Arges a următoarelor documente: autorizaţia obţinută de la unitatea fitosanitară, atestatele personalului calificat, dovada spaţiului de depozitare, actele de identificare a persoanei juridice si ale personalului utilizator.
Nerespectarea obligațiilor ce decurg din respectiva ordonanţă constituie contravenţii şi se sancţionează de catre organele abilitate”, transmite ITM Argeș.

MADR va înființa o platformă dedicată centralizării stocurilor produselor agroalimentare

MADR va implementa o platformă de baze de date, actualizată periodic, dedicată centralizării stocurilor de …