2 octombrie 2022
Home / Investiţii / Indienii vor să investească în România 150 de milioane de euro în ferme de pui şi producţia de furaje

Indienii vor să investească în România 150 de milioane de euro în ferme de pui şi producţia de furaje

În cursul zilei de joi, 19 noiembrie 2015, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim IRIMESCU, a avut o întâlnire la sediul instituţiei cu o delegaţie de oameni de afaceri reprezentată de Dr. A.S. Bindra, preşedintele uneia dintre marile companii din India ce activează în domeniul import-export şi al dezvoltării de proiecte (IBS Synergies India Pvt.Ltd.).

Scopul întâlnirii a fost acela de a-i prezenta ministrului Agriculturii un scenariu de investiţii, în valoare de circa 150 milioane de euro, în ferme de creştere şi producţie pui, dar şi în producţia furajelor necesare pentru crearea unei ferme integrate.

fermierul-luni

Ministrul Achim Irimescu a precizat că investitorii au tot suportul din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, întrucât o astfel de investiţie este binevenită în ţara noastră, mai cu seamă că exporturile României sunt în general de materie primă.

„România are nevoie de marfă cu valoare adăugată iar integrarea producției în cadrul unei asemenea investiţii oferă șanse de dezvoltare. De-a lungul timpului, am exportat însă mai mult produse de bază și mai puține produse procesate. Ne propunem să îmbunătățim exporturile de produse procesate, cu valoare adăugată mare”, a precizat Achim Irimescu în cadrul discuţiilor.

De asemenea, oamenii de afaceri au menţionat că au demarat deja procedurile de înregistrare a unei companii în România, fiind interesaţi să înceapă cât mai repede investiţia propusă. La întalnirea cu ministrul Agriculturii, delegaţia oamenilor de afaceri a fost însoţită de un bancher din Elveţia.

Accesare de fonduri. Statul oferă 50 de milioane de euro pentru plantaţii forestiere

În perioada 21 august – 06 octombrie 2017 se va desfășura cea de a doua …