1 decembrie 2021
Home / Actualitate / Finanțări pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor din sectorul pomicol

Finanțări pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor din sectorul pomicol

𝐀𝐅𝐈𝐑 𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭, 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐠𝐢𝐧𝐚 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞𝐭 𝐰𝐰𝐰.𝐚𝐟𝐢𝐫.𝐢𝐧𝐟𝐨, 𝐆𝐡𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐛𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐚 𝟒.𝟐𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐑𝐮𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝟐𝟎𝟏𝟒 – 𝟐𝟎𝟐𝟎 (𝐏𝐍𝐃𝐑 𝟐𝟎𝟐𝟎). 𝐒𝐮𝐛𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐮 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐦𝐢𝐜𝐨𝐥.

Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii și de 40% pentru întreprinderi mari și forme asociative. Intensitatea sprijinului nerambursabil se va putea majora cu 20 de puncte procentuale în cazul investițiilor colective.

Valoarea fondurilor europene care pot fi obținute variază în funcție de tipul de beneficiar și de investiție. Astfel, pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, sprijinul financiar este de 800.000 de euro/ proiect. Pentru întreprinderi mijlocii, valoarea sprijinului poate ajunge la 1,1 milioane euro, iar pentru întreprinderi mari valoarea sprijinului poate ajunge la 1,5 milioane euro.

Sesiunea pentru primirea cererilor de finanțare se va desfășura în intervalul 14 octombrie 2021, ora 9.00 – 14 ianuarie 2022, ora 16.00. Suma totală disponibilă pentru investiții în cadrul acestei sesiuni este de 20,4 milioane euro.

Detalii privind tipurile de investiții și condițiile specifice accesării de fonduri europene pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor din sectorul pomicol pot fi consultate gratuit pe www.afir.info Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”, pagina dedicată submăsurii 4.2a. Cererile de finanțare se depun on-line, pe site-ul Agenției, la momentul lansării sesiunii.

Mere cu doar 1 leu pe kg. Culegi singur, plătești mai puțin, la Institutul Mărăcineni!

Zilele culesului de fructe românești continuă la Institutul Pomicol Mărăcineni în perioada 22 – 27 …