8 mai 2021
Home / Actualitate / Finanţare nerambursabilă pentru împădurirea terenurilor degradate

Finanţare nerambursabilă pentru împădurirea terenurilor degradate

Reprezentanţii Ministerului Mediului fac apel la primari să identifice terenurile care pot fi împădurite și precizează că pentru acțiuni de acest gen, care reduc poluarea din zona urbană, beneficiază de finanțare nerambursabilă.

Consilierul ministrului mediului Mihai Enescu spune că programul de plantări de anul acesta poate ajunge la o cifră-record de peste 50 de milioane de puieți pentru împăduririle din zonele administrate de Romsilva și cele administrate de comunitățile locale.

Condiția este ca primăriile să fie interesate de transformarea terenurilor degradate în terenuri verzi – declară consilierul Mihai Enescu.

Mihai Enescu: Este un cadru legal care spune că primarul este președintele unei comisii mixte și, practic, acea comisie identifică terenurile, realizează o fișă, după care fişa a respectivă este trimisă la minister. Ministerul, prin structurile sale teritoriale, demarează toate etapele din cadrul proiectului – adică un proiect tehnic, dar şi împădurirea propriu-zisă. Adică nu există costuri pentru primării.

APIA autorizează plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal – Campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că începând …