30 mai 2024
Home / Actualitate / Fermierii din Argeș, invitați la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie!

Fermierii din Argeș, invitați la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie!

Fermierii din județul Argeș sunt invitați de joi până sâmbătă, în perioada 13-15 octombrie, la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie.
Evenimentul are loc pe Autostrada A1 – București-Pitești, la kilometrul 23, ieșirea de la Bolintin-Deal. Locația exactă unde se desfășoară târgul dedicat fermei de familie este în parcul industrial CTPark Bucharest West.
Deschiderea oficială a târgului Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022 are loc mâine, joi, 13 octombrie, de la ora 10:00, fiind deja confirmată participarea ministrului Agriculturii, Petre Daea, la eveniment.
Alături de cei mai importanți fermieri din județul Giurgiu, la eveniment au fost invitațiagricultori importanți din toate regiunile țării, iar în cadrul Congresului Fermierilor, aceștia vor lua cuvântul pentru a prezenta situația din fermele lor, precum și problemele cu care se confruntă.
În cadrul târgului sunt prezente cele mai importante companii de agribusiness care furnizează produse și servicii dedicate fermei de familie: tractoare, utilaje agricole, îngrășăminte, fertilizatori, semințe cultura mare, semințe legume, pesticide, materiale legumicultură, consultanță pentru accesarea fondurilor europene, servicii de analiză sol și studii pedologice, digitalizare fermă, material săditor (bulbi, puieți). De asemenea, nu vor lipsi legumele românești și produsele tradiționale, dar și bucate delicioase preparate chiar la târg și care pot fi savurate în spațiul special amenajat.
PROGRAMUL EVENIMENTELOR DE JOI, 13 OCTOMBRIE

9:00 – 10:00 Primirea invitaților
10:00 – 11:00 Lansarea ediției speciale ”Viitorul Satului Românesc”
11:00 – 14:00 Congresul Fermierilor 2022, ediția de toamnă
14:40 Balul Fermierilor 2022 & Socializare

PROGRAMUL EVENIMENTELOR DE VINERI, 14 OCTOMBRIE
10:00 – 14:00 Agrointeligența SUMMIT 2022 – Eveniment în care companiile de agribusiness vor prezenta fermierilor noutățile acestei toamne, precum și ofertele speciale și de interes pentru agricultori.
PROGRAMUL EVENIMENTELOR DE SÂMBĂTĂ, 15 OCTOMBRIE
10:00 – 12:00 ZIUA ZOOTEHNIEI – Prezentări ale animalelor cu genetică premium prezente la expoziție – ovine, caprine, bovine.
13:00 – Degustare produse din carne de vită din rasa Bălțată Românească tip Simmental (linia de carne).

Oamenii de afaceri privesc cu îngrijorare la perspectivele anului 2024. Se tem de efectele unei recesiuni

Oamenii de afaceri privesc cu îngrijorare la perspectivele anului 2024, pe fondul creșterii costurilor operaționale …