2 octombrie 2022
Home / Știri / Amplasarea depozitelor de pesticide trebuie să fie la distanţa de 200 m

Amplasarea depozitelor de pesticide trebuie să fie la distanţa de 200 m

O nouă problemă cu care se confruntă recent fermierii români are legatură cu amplasarea depozitelor de pesticide, care, potrivit legii, trebuie să se realizeze la cel puţin 200 m faţă de locuinţe, surse de apă, terenuri agricole sau ferme. Cei care nu respectă această prevedere riscă să ramână fără 5% din valoarea subvenţiilor încasate de la APIA.
“Vom avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Mediului, în legatură cu această prevedere. Vom cere modificarea legii, pentru că forma actuală este una anapoda, care nu se poate respecta. Din păcate, a fost făcută pe genunchi, fără consultarea tuturor părţilor implicate. Deoarece suntem nişte fermieri serioşi din toate punctele de vedere, ne dorim o lege normală, aplicabila”, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR (Liga Asociaţiilor Producatorilor Agricoli din România). Laurenţiu Baciu a mai precizat că va solicita în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Mediului, ca distanţa la care se pot amplasa depozitele de pesticide să fie redusă la 30 – 40 de metri.
“Noi vom cere ca distanţa să fie redusă de la 200 m cât este în prezent la circa 30 – 40 de metri maxim. O distanţă care şi-o poate permite orice fermier. Sunt mulţi agricultori care au fost sanctionaţi de APIA din cauza acestei neconformităţi”, a mai declarat Laurenţiu Baciu.
Potrivit Codului de Bune Practici Agricole, depozitele de pesticide nu vor fi amplasate în apropierea maselor de ape şi nici în zone în care apa freatică este prezentă la mică adâncime. Amplasarea se va face la cel puţin 200 m faţă de locuinţe, surse de apă, furaje, câmpuri şi terenuri agricole, ferme şi depozite de animale.

Ferma Haditon vinde găini ouătoare tinere! Final de serie!

Găini ouătoare tinere! Final de serie! Găini tinere în vârstă de 20 săptămâni! Haditon Group …