3 iunie 2023
Home / Actualitate / APIA continuă să elibereze adeverințe pentru fermierii care au depus cerere unică de plată în Campania 2022

APIA continuă să elibereze adeverințe pentru fermierii care au depus cerere unică de plată în Campania 2022

APIA continuă să elibereze adeverințe pentru fermierii care au depus cerere unică de plată în Campania 2022, pentru următoarele scheme și măsuri implementate de Agenție în cadrul Campaniei 2022, astfel:
🔵 Schemele de plăți directe:
🔹 schema de plată unică pe suprafață (SAPS),
🔹 plata redistributivă,
🔹 plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverzire).
🔵 Măsurile de mediu şi climă:
🔹 Măsura 10 – Agro-mediu și climă,
🔹 Măsura 11 – Agricultură ecologică,
🔹 Măsura 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale).
🔵 Reamintim fermierilor că potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, dobânda aferentă acordării creditelor este de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.
🔵 În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.
🔵 Adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice. Modelul cererii poate fi descărcat de pe site-ul APIA, accesând linkul: https://apia.org.ro/directia-metodologie-monitorizare…/.
🔵 Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.
🔵 Până la această dată APIA a eliberat un număr de 1350 de adeverințe pentru schemele de plati directe si 927 de adeverințe pentru măsurile de mediu şi climă.Sursa: APIA

Ministerul Agriculturii: Controale la comercianţii de legume şi fructe

Ministerul Agriculturii desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul …