19 septembrie 2021
Home / Actualitate / ANSVSA a anunţat oficial: Laptele de la ferma din Argeş care aproviziona Lactate Brădet nu este contaminat cu E.coli

ANSVSA a anunţat oficial: Laptele de la ferma din Argeş care aproviziona Lactate Brădet nu este contaminat cu E.coli

Probele recoltate de la cele două ferme de lapte, una din Argeş şi una din Dolj, care aprovizionau fabrica din Brădet, nu au nicio problemă, a anunţat oficial Autoritatea Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În nici una dintre probe NU a fost depistată bacteria E.coli!

Deci, nu laptele este la originea contaminării cu E.coli a brânzei de vaci produse la fabrica Lactate Brădet, este concluzia inspectorilor ANSVSA. Totodată, inspectorii ANSVSA spun că vor continua ancheta, pentru că mai sunt de analizat probe prelevate din magazine şi din gospodării proprii de unde părinţii au cumpărat produse pentru copii.

De asemenea, nu sunt încă gata toate analizele angajaţilor din fabrică şi a celor din magazinele unde a fost găsită brânza contaminată.
Surse din industria lactatelor spun că două lanţuri de hipermarketuri vor să facă teste E.coli la fiecare lot din produsele lactate primite.

Reprezentantul crescătorilor de taurine spune că laptele livrat de fermieri nu poate contamina pe nimeni cu bacteria E.coli: este procesat în fabrici.  Crescătorii rămân însă furioşi. Se plâng că spusele ministrului Agriculturii au creat panică şi le-au înjumătăţit imediat vânzările.

În cei priveşte pe administratorii fermei din Argeş, aceştia declară nu au avut niciun fel de emoţii, vacile şi modul de colectare a laptelui fiind strict monitorizate.

Suma alocată Programului Național Apicol pentru perioada 2020-2022 a fost majorată

În ședința de Guvern din data de 19 august 2021 a fost adoptată Hotărârea pentru …