19 septembrie 2021
Home / Actualitate / ANM avertizează: azi se instalează canicula în toată ţara! ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi

ANM avertizează: azi se instalează canicula în toată ţara! ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi

ANM avertizează: azi se instalează canicula în toată ţara! ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Meteorologii au făcut public un avertisment în legătură cu temperaturile care se vor înregistra în România începând de azi, 2 iulie.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), va fi caniculă în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală depăşind pragul critic de 80 de unităţi. În zonele de câmpie şi podiş temperatura maximă va ajunge la 37 de grade Celsius.

De asemenea, tot azi, are loc eclipsa de Soare.

În a doua parte a zilei, în nord şi nord-est dar şi la munte vor apărea ploi torenţiale, descărcări electrice şi căderi de grindină. Cantităţile de apă pot fi însemnate. În sud şi sud-est vântul va avea intensificări uşoare.

Noaptea care urmează va fi una caldă, cu minime cuprinse între 12 şi 25 de grade Celsius. Izolat, în zonele din Moldova, în nord şi în centrul ţării sunt posibile averse cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Capitală urmează o nouă zi caniculară cu disconfort termic şi o maximă de 37 de grade Celsius. Ziua de mâine rămâne călduroasă chiar dacă temperatura scade până la 33 de grade Celsius. După-amiaza şi noaptea va ploua torenţial iar vântul va sufla cu intensificări. Joi, temperatura va ajunge la 30 de grade iar în prima parte a zilei se vor înregistra ploi în averse cu tunete şi fulgere. Nopţile care urmează vor fi calde cu temperaturi cuprinse între 18 şi 21 de grade Celsius.

Următoarele zile vor fi călduroase dar temperaturile scad până la valorile normale pentru aceasta perioadă. Miercuri maxima zilei va fi de 35 de grade în Lunca Dunării, va ploua în nord-est şi centru, în a doua parte a zilei, şi în sud şi sud-est spre seară. Joi, cerul va fi variabil cu înnorări în sud, sud-est şi la munte unde va ploua în prima parte a zilei, unde va ploua torenţial iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Maxima termică va fi de 32 de grade Celsius.

APIA a demarat plata ajutorului de stat în sectorul bovin!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 15 septembrie …