2 octombrie 2022
Home / Investiţii / AFIR acordă fonduri nerambursabile pentru fabricarea berii, produselor de panificaţie şi patiserie sau a îngheţatei

AFIR acordă fonduri nerambursabile pentru fabricarea berii, produselor de panificaţie şi patiserie sau a îngheţatei

Prin subMăsurile 4.2 și sM 4.2a se pot solicita AFIR fonduri nerambursabile pentru fabricarea produselor de panificație, de patiserie sau a ÎNGHEȚATEI. Mai mult, este finanțată pentru prima dată FABRICAREA BERII. Prin shemele aferente sM 4.2a sunt investiții eligibile fabricarea ciocolatei cu fructe, a FRUCTELOR CONFIATE, dar și a bauturilor alcoolice din fructe (lichioruri, ȚUICĂ sau palincă).

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet (www.afir.info) varianta consultativă a Ghidului Solicitantului pentru Schemele de ajutor de stat – Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, pentru procesarea si marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, repectiv pomicole și pentru Schemele de minimis – Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, respectiv pomicole aferente submăsurilor 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea/comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole” și 4.2a „Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”.

Variantele consultative ale Ghidului Solicitantului aferente submăsurilor mai sus amintite din PNDR 2020 sunt disponibile pentru toți cei intersați pe site-ul AFIR (www.afir.info) la secțiunea Investiții PNDR în pagina dedicată fiecărei submăsuri de investiție în parte.

Prin cele două scheme aferente sM 4.2 se pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) fonduri nerambursabile pentru investiții precum fabricarea produselor de panificație, de patiserie sau a înghețatei. Mai mult, este finanțată pentru prima dată fabricarea berii. Prin shemele aferente sM 4.2a sunt considerate investiții eligibile fabricarea ciocolatei cu fructe, a fructelor confiate, dar și a bauturilor alcoolice din fructe (lichioruri, țuica sau palincă).
„€Aceste scheme de ajutor de stat vin să aducă o diversificare și mai mare a paletei de investiții pe care AFIR le va finanța anul viitor. Așteptăm opiniile și propunerile celor interesați și sperăm că acestă transparență decizională să ne asigure construirea unui cadru de întocmire a cererilor de finanțare și de implementare a proiectelor cu adevărat accesibile și adaptate nevoilor beneficiarilor. Data limită până la care toți cei care doresc să transmită observații la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Schema de ajutor de stat și pentru Schema de minimis aferente celor două submăsuri, 4.2 și 4.2a, este 7 ianuarie 2016” a precizat Andras SZAKAL, directorul general al AFIR.

Adresa de e-mail unde se pot trimite observații sau comentarii referitoare la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Scheme este relatii.publice@afir.info.

Accesare de fonduri. Statul oferă 50 de milioane de euro pentru plantaţii forestiere

În perioada 21 august – 06 octombrie 2017 se va desfășura cea de a doua …