30 mai 2024
Home / Actualitate / 8.610 beneficiari femei, pentru proiectele cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 360 de milioane

8.610 beneficiari femei, pentru proiectele cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 360 de milioane

8.610 beneficiari femei, pentru proiectele cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 360 de milioane. 4.000 de femei s-au instalat ca tineri fermieri, accesând proiecte în valoare de 164 de milioane, anunță Ministerul Agriculturii.
Pe submăsura 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) au fost cele mai multe investiții, ale căror reprezentanți legali sunt femeile.
3.857 de beneficiari femei pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3). AFIR a acordat finanțare în valoare totală de aproximativ 58 milioane.
275 de beneficiari femei pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole și pomicole. Valoarea totală a proiectelor finanțate prin AFIR, în cadrul submăsurilor 4.1 și 4.1a este de 92 de milioane .
362 de beneficiari femei au primit sprijin pentru înființarea de activități non-agricole în zone rurale (pensiuni agroturistice, ateliere meșteșugărești, coafor, servicii diverse) în cadrul submăsurii 6.2. Valoarea totală a investițiilor non-agricole finanțate de AFIR se ridică la 22,4 milioane.
112 de beneficiari femei au primit sprijin financiar pentru crearea şi dezvoltarea în mediul rural de activități non-agricole, valoarea finanțărilor obținute fiind de peste 20 de milioane.
Aceste finanțări acordate prin submăsura 6.4 au acoperit investiții foarte diverse, de la pensiuni agroturistice, cabinete veterinare, fabricarea produselor textile, activități meșteșugărești și până la service-uri auto.

Acord privind încetarea protestelor fermierilor și transportatorilor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanții fermierilor și transportatorilor au semnat astăzi, la Palatul Victoria, un …