22 martie 2023
Home / Actualitate / 40 de elevi de la Şcoala 16 din Piteşti au mâncat brânză infestată cu bacteria E.coli şi cu stafilococ

40 de elevi de la Şcoala 16 din Piteşti au mâncat brânză infestată cu bacteria E.coli şi cu stafilococ

40 de elevi din Piteşti au fost infectaţi cu bacteria E.coli după ce au mâncat mămăligă cu brânză de la cantina şcolii.

Conform declaraţiei lui Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeș, brânza provine de la o firmă din Ardeal: ”Toxiinfecția alimentară s-a datorat enterotoxinei produsă de stafilococ și Escherichia coli, care au fost găsite în brânza telemea. Probele, atât cea de brânză analizată, cât și tulpinile, bacteriile izolate din probă – se vor trimite la Institutul de Igienă Publică și Sănătate Veterinară București, pentru confirmare. Smântâna și biscuiții n-au avut nimic. Va mai trebui să facem un test pe niște copănele vrac pe care le-am găsit acolo, dar care au fost cumpărate sâmbătă, adică din care copiii n-au mâncat. Brânza e produsă de o societate din Ardeal și era ambalată în cutii. Firma care se ocupa de aprovizionare şi pregătirea mesei a cumpărat brânză infestată de la un depozit alimentar”.

Conform directorului Şcolii nr. 16 din Piteşti, Alin Vlad, joi, între 150 şi 180 de elevi au servit mămăligă cu brânză şi pulpe de pui.

La rândul său, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu a anunțat că toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în această săptămână. O altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș a fost suspendarea temporară a programului after-school de la școala unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.

32,8 grade Celsius, cea mai mare temperatură din România în luna martie

Prima lună calendaristică de primăvară este caracterizată, în general, printr-o vreme deosebit de schimbătoare, zilele …