30 ianuarie 2023
Home / Afaceri de familie / 3 ani de basm andalusian. Centrul de Echitație ANDALUZ, un colț de RAI

3 ani de basm andalusian. Centrul de Echitație ANDALUZ, un colț de RAI

În România lui „merge și așa”, când de jur împrejur ne sufocă kitch-ul și construcțiile care mai de care mai hidoase, betonul turnat peste iarbă și norii de fum de eșapamament din trafic, la doar 4 kilometri de Pitești, în satul Ciocănăi din comuna Moşoaia, există un mic colț de RAI unde toate acestea dispar ca prin magie.

Unde perfecțiunea, bunul gust și eleganța te poartă într-o lume ireală, de vis, unde iarba verde și pădurea care freamătă te duc cu gândul la decoruri de basm și unde liniștea și aerul curat te forțează să simți și să trăiești VIAȚA adevărată.

andaluz-2

Acest colț de RAI poartă și un nume: Andaluz – Centrul de Echitație. Evident, totul a fost construit în jurul pasiunii pentru natură și, mai ales, pentru cai, a familiei Nicula, în frunte cu tătăl Lucian, ajutat de fiicele sale, Oana și Adelina. Imaginat și dorit inițial ca un loc de refugiu doar pentru membrii familiei, centrul de echitație a crescut și s-a transformat într-un loc de refugiu și pentru piteștenii, argeșenii și, mai nou, pentru iubitorii de viață adevărată și cai din întreaga țară.
Alături de eleganții andalusieni Alonso, Aron, Galileo, Gento și Evento, de puternicii frisieni Vanda, Sasha, Rick și Frederick sau de simpaticii Haflingeri Anis și Azur ori de poneii Shetland Bella și Amadeus, nu se poate să nu uiți de griji și de necazuri, de teme, termene limită, obligații de serviciu și alte constrângeri ale stresantelor activități de zi cu zi. Perfecțiunea, eleganța și frumusețea lor sunt exact ceea ce trebuie pentru o scurtă evadare din realitate, timp în care să îți încarci bateriile cu energie și plămânii cu oxigen. Ca rezerve pentru luptele viitoare!

andaluz-3

Ce s-a întâmplat în cei trei ani de activitate ai Andaluz? Ne-a povestit chiar Oana Nicula, cea mai implicată membră a familiei. „În primii trei ani am crescut! Încet, dar frumos și sigur. Ne-am axat mai mult pe partea de relaxare, am încercat să dezvoltăm această latură și să oferim servicii de cea mai bună calitate. Lecțiile de călărie sunt și ele importante, și am pus accent pe atragerea cât mai multor copii și tineri, dar și adulți, alături de cai! Ne bucură că avem copii care s-au îndrăgostit deja de hipism și de lucrul cu animalele, care vin și stau de dimineață până seara la noi, sunt fericiți să ne ajute să îngrijim caii, să îi hrănim, să îi curățăm… Mănâncă, se odihnesc, își fac temele la noi în curte, alături de căluți! În trei ani am crescut local, dar am început să devenim cunoscuți chiar și în țară. Pe lângă piteșteni și argeșeni, avem acum vizitatori chiar și din București sau alte orașe, care vin special pentru lecții de călărie sau frumoasele plimbări prin pădure”.
Bineînțeles, există și planuri de viitor! „Să continuăm să facem bine ceea ce facem acum, în primul rând, să mențime standardele pe care am reușit să le impunem! Avem și visuri, care sperăm că se vor îndeplini treptat: să construim un parc de aventură, cu tiroliană și altele asemenea, în pădurea de lângă centru, să organizăm tabere pentru copii cu tematică hipică, poate chiar să concurăm… Dar, deocamdată continuăm pe partea de relaxare, bună dispoziție, sport, mișcare!” mai spune Oana Nicula.

andaluz-4

La mulți ani, Centrul de Echitatie Andaluz!

De curând, acest loc de vis a împlinit și oficial trei ani de existență, un moment special, marcat cum se cuvine. La această frumoasă aniversare, echipa Andaluz a publicat pe contul de Facebook o emoționantă frumoasă scrisoare de mulțumire pentru toți cei ce au contribuit, într-un fel sau altul, la evoluția centrului.

Acum 3 ani la numai 4 kilometri de Pitești, în localitatea Ciocănăi, începea povestea Centrului de echitație Andaluz.
Astăzi, la 3 ani distanță, privim cu drag în urmă și suntem împliniți și plini de dorința progresului continuu. De 1.095 de zile împartășim cu dumneavostră clipe și momente prin același lucru: dragostea pentru cai!
Centrul de Echitație Andaluz a pornit la drum din pasiune și dragoste, iar astăzi își ghidează activitatea după aceleași principii.
Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și ne sprijină, mulțumim colaboratorilor noștri, mulțumim clienților nostri fără de care astăzi nu am fi ajuns aici dar nu în ultimul rând, mulțumim celui care a creionat și gândit acest proiect minunat, celui care a pus bazele Centrului de Echitație Andaluz, care, prin pasiune și implicare, a reușit să ne transpună într-o atmosferă andaluziană. Împreună cu centrul de echitație, îl sărbătorim și pe Lucian Nicula, proprietarul Andaluz, cel fără de care astăzi noi și căluții noștri nu am exista.

La mulți ani, Lucian Nicula!

Cel mai fericit om este acela care face fericiți un număr cât mai mare de oameni, iar noi, familia Andaluz, nu putem decât să îți mulțumim pentru acest lucru!

La mulți ani, Centrul de Echitatie Andaluz!

Angajamentele asumate de către industria de protecție a plantelor, în cadrul Pactului Verde European (Green Deal)

Angajamentele asumate de către industria de protecție a plantelor, în cadrul Pactului Verde European (Green …