24 ianuarie 2021
Home / Actualitate / Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească

Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească

Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească. Ce urmează? Valoarea producţiei agricole din România s-a dublat faţă de 2007, însă jucătorii spun că mai este mult loc de creştere pentru agricultura românească

Anul 2018 a fost cel mai bun sectorul agricol local, valoarea producţiei agricole depăşind pentru prima dată în istorie 86 de miliarde de dolari, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi Ministerul Agriculturii.

Producţiile de grâu, de porumb, orz, floarea soarelui au fost pe o pantă ascen­dentă în ultimii ani, inclusiv în acest an, şi, deşi investiţiile în infrastructura de irigaţii au crescut, producţia de cereale se bazează încă pe vreme. Şi nu este cazul doar cerealelor, ci şi sectorului de fructe şi legume.

ZF vă invită marţi, 29 octombrie, la conferinţa ZF Agribusiness: Cum poate agricultura să devină motorul principal al economiei?. ZF va aduce laolaltă fermieri, manageri din sectorul agricol, cooperative, bancheri, analişti şi avocaţi pentru a discuta despre starea sectorului agricol din România şi despre perspectivele de dezvoltare.

Printre speakerii prezenţi la eveniment se va afla şi Lucian Buzdugan, director general al Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei. Compania a fost fost preluată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, un gigant cu afaceri de 1 mld. dolari anual, care a anunţat investiţii importante în businessul din România. De asemenea, în cadrul conferinţei vor mai participa şi Zeno Căprariu, partener Audit & Assurance, Deloitte Romania, Cristian Popescu, partener, Casa de Avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, Ionel Mugur, director executiv & business development manager în cadrul Norofert Group, Cristina Andreea Totu, director al sucursalei Ilfov, CEC Bank, Adrian Pintea, director general al APIA şi Octavian Petrescu, director comercial în cadrul Rodbun.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Prima campanie integrată din România pentru un produs cu Indicație Geografică Protejată – Salam de Sibiu IGP

Reprezentanții Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezintă în premieră pentru România prima campanie …