18 august 2022
Home / Actualitate / Ultima instruire privind Programele de sprijin pentru crescătorii de suine și păsări

Ultima instruire privind Programele de sprijin pentru crescătorii de suine și păsări

Ultima instruire privind Programele de sprijin pentru crescătorii de suine și păsări. Marţi, 6 august, la MADR s-a desfășurat ultima sesiune de instruire a personalului din cadrul direcțiilor pentru agricultură din județele Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Gorj de către specialiști ai Direcției Politici în Zootehnie privind implementarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, dar și a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducție, incubație în sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat Daniel Botănoiu, prezent la întâlnire, a afirmat: ”Este foarte important ca în cadrul acestei instruiri să clarificăm definirea termenilor specifici și a tipurilor de beneficiari, procedura privind modul de derulare a plăților și a deconturilor, pentru a simplifica modalitatea de depunere a cererilor, dar și de verificare a tuturor documentelor. Prin aceste programe ne dorim sprijinirea crescătorilor de porcine și păsări, în vederea asigurării necesarului de material biologic pentru popularea fermelor, sporirea veniturilor, iar ca efect direct îmbunătățirea nivelului de trai al acestora”.

Programele urmăresc creșterea și stabilizarea cantitativă şi calitativă a producțiilor de carne și produse din carne, echilibrarea balanţei veniturilor şi a cheltuielilor producătorilor agricoli.

Soiul de varză „Licurișca” de Buzău, va fi prezentat la Congresul mondial de Horticultură din Franța

Soiul de varză „Licurișca” va fi prezentat la Congresul mondial de Horticultură, organizat în Franţa …