30 mai 2024
Home / Știri / Supravegherea video a transporturilor de lemn va fi extinsă în Argeș

Supravegherea video a transporturilor de lemn va fi extinsă în Argeș

Proiect privind supravegherea video a drumurilor forestiere a fost pus în consultare publică.

”Supravegherea video a transporturilor de lemn s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente măsuri pentru securizarea fondului forestier și combaterea tăierilor ilegale. Într-o primă etapă ne propunem să extindem capacitatea de monitorizare cu 50 de puncte suplimentare la cele 350 locații pe care le-am stabilit deja în cadrul proiectului finanțat prin PNRR. Aceste locații trebuie să fie puncte obligatorii de trecere pentru transporturile de lemn ce ies din bazinete cu volume exploatabile mari. Specificațiile tehnice ale acestor camere trebuie să fie compatibile cu cele achiziționate prin PNRR pentru ca la final să poată fi integrate în SUMAL3.0.

Sunt optimist constatând că dezvoltăm unelte noi și lărgim paleta de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale pentru că nu există un panaceu pentru acest fenomen. Astfel, ne dorim să creăm un mediu de business care să îi încurajeze pe cei ce respectă regulile și să le arate celorlalți că nu mai există altă cale. Încă o dată vreau să subliniez că pădurile României sunt ale României și ale românilor, și așa trebuie să rămână!” – a precizat ministrul Mircea Fechet.

Cele 50 de locații vor fi concentrate în 5 județe pilot care au rezultat în urma analizei de risc: Argeș, Bacău, Maramureș, Neamț și Suceava. Punctele vor fi propuse de @Romsilva – Regia Națională fiind avizate de Gărzile Forestiere și de către structurile teritoriale ale Poliției Române.

Conectarea la sistemul național se va realiza prin fibră optică sau conexiune de date mobile, iar imaginile și alertele generate vor fi accesate de Jandarmeria Română prin dispeceratele regionale de la Gărzile Forestiere.

 

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat o nouă analiză a vremii pe regiuni pentru …