28 septembrie 2023
Home / Știri / Sucuri de fructe, cârnați, caș și brânză, confiscate de DSVSA Argeș. Atenție de unde cumpărați!

Sucuri de fructe, cârnați, caș și brânză, confiscate de DSVSA Argeș. Atenție de unde cumpărați!

DSVSA Arges a efectuat pe 8 august o actiune de recontrol pe traseul com.Rucar- com. Dambovicioara, in vederea verificarii modului de comercializare al produselor alimentare de origine animala si nonanimala de catre producatorii particulari .

Au fost controlati un numar de 8 producatori particulari care comercializau direct catre consumatorul final produse alimentare de origine animala si nonanimala. Pentru nerespectarea conditiilor sanitare veterinare de comercialziare a produselor alimentare toti producatorii particulari verificati au fost sanctionati contraventional conform HG 984/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, cu amenzi in valoare totala de 8400 lei.

Cu aceasta ocazie s-a constatat prezenta la vanzare a unor bauturi declarate sucuri naturale din fructe (aproximativ 41 litri), cu aspect organoleptic necorespunzator (culoare improprie fructului declarat, aspect filant la turnare, recipienti neigienizati), pentru care s-a procedat la confiscarea si denaturarea acestora.

Cantitatea de 22 kg produse din carne (carnati si afumaturi) si 50 kg de cas afumat si branza de burduf, fara elemente de identificare si comercializate in conditii improprii, a fost deasemenea confiscata si denaturata.

”DSVSA Arges recomanda consumatorilor sa achizitioneze produse alimentare de origine animala si nonanimala numai din unitati inregistrate/ autorizate sanitar veterinar si care sunt depozitate si comercializate in conditii corespunzatoare de igiena”, transmite dr. Dumitru-Sorin Sorescu, director executiv.

Dezbatere publică: Utilizarea instrumentelor de gestionare a riscurilor în agricultură

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență …