9 mai 2021
Home / Actualitate / Sprijin pentru fermierii afectați de criza COVID

Sprijin pentru fermierii afectați de criza COVID

În perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 se desfășoară sesiunea de depunere a cererilor de sprijin pentru fermierii afectați de pandemie. Este vorba despre măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Cererile de sprijin temporar cu caracter excepțional aferente sectoarelor bovine, ovine / caprine, legume-fructe și cartofi, însoțite de documentele generale și specifice, pot fi depuse la centrele județene / locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), sau transmise prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

Solicitantul de finanțare trebuie să îndeplinească cerințele de conformitate și eligibilitate menționate în Ghidul Solicitantului aferent acestei măsuri.

Ghidul solicitantului pentru măsură a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 285 / 23.09.2020 și este publicat pe site-ul MADR, APIA și AFIR, respectiv: www.madr.ro / www.apia.org.ro / www.afir.info.

APIA autorizează plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal – Campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că începând …