18 aprilie 2021
Home / Știri / S-a înfiinţat Partidul Agricultorilor din România

S-a înfiinţat Partidul Agricultorilor din România

Inginerul horticultor Gheorghe Lazăr, de la Costeşti, împreună cu un grup de iniţiativă, a decis să pună bazele unei noi formaţiuni politice, un partid destinat fermierilor, având ca scop apărarea intereselor agriculturii şi agricultorilor. Pentru început, inginerul Lazăr este coordonatorul executiv al Partidului Fermierilor iar acesta are sediul chiar în Pitești.

Ce este Partidul Fermierilor?

Este un partid ce a pornit cu 4 membri fondatori: eu, inginerul Cucu Marcel de la Brăila, un fermier mic legumicultor de la Dâmbovița – Dobrin Vasile și un tânăr ce se ocupă cu vânzarea de inputuri în agricultură – Dan Gurău.

Care ar fi scopul înființării lui?

Scopul este salvarea satului românesc de la dispariție. Vrem să aducem din nou viața devărată în mediul rural, vrem să fie din nou toate dealurile pline cu pomi și viță de vie, să fie culturile de pe câmpuri bine valorificate, vrem să creăm din nou cooperative pentru a putea înfiinţa locuri de muncă în mediul rural, vrem, practic, să facem un fel de mică urbanizare și eficientizare a mediului rural. Ne dorim un process de renaștere! Observați că oamenii plecați de acolo sunt niște oameni dezrădăcinați pur și simplu. Omul de la țară, când nu mai are curtea lui și e obligat să trăiască între patru pereți are o traumă. Chiar și cei născuți la oraș, la o anumită vârstă, își doresc o casă pe pământ. Noi vrem să îi aducem înapoi, acasă, la sat.

Ce obiective v-aţi propus?

Nu vrem să fim un partid care să conducă România, nu suntem avizi de putere. Suntem un partid de nișă, vrem să mergem numai pe tronsonul agriculturii! Reprezentăm interesele agricultorilor și avem ca principală dorință și principal scop să ajungem să realizăm hrană de bună calitate pe care să o aducem în orașe astfel ca cei ce trăiesc aici să vadă că noi, românii putem produce hrană de bună calitate. Și apoi că constate că nu mai sunt bolnavi, că nu au nevoie de doctor. Îmi amintesc din copilărie că pe vremuri nu existau medici la țară, pentru că oamenii nu aveau nevoie! Nu cunoșteau bolile, erau foarte sănătoși. Alimentația era curată! Hrana adusă acum de peste tot din lume nu este o hrană reală!

Din punct de vedere legislativ, al reglementărilor în domeniu, v-ați făcut deja vreun plan în ce privește propunerile pe care vreți să le susțineți?

Noi avem un program stabilit, dar va mai suferi îmbunătățiri până la alegerile parlamentare pentru că noi suntem un partid de fermieri dar suntem fermieri diverși: unii se ocupă cu legumicultura, alții cresc animale, ații sunt apicultori , unii vin din industria mare… practic, suntem un conglomerat. Şi trebuie să ne armonizăm interesele. Suntem cei mai în măsură să vedem și să spunem unde sunt hibele actualei legislații și ce putem schimba. Ați văzut că s-a ajuns și la greva foamei în cazul unor fermieri afectați de aceste probleme. Noi nu știm, de fapt, care este adevărul: sunt bani la Finanțe, nu sunt banii… sunt probleme de altă natură… Habar nu avem! Dar nu ne dorim să promovăm oameni în executiv, ci în structurile parlamentare.

Cât credeți că aduna, ca voturi, la alegeri?

Noi socotim că vom reuși să trecem de cei 5%, pragul pentru a intra în Parlament. Însă, dacă ar vota toți fermierii, cred că am putea ajunge chiar la 10%! Dacă vom fi lăsați! Că se știe cum sunt alegerile în România și cum s-au făcut în ultimii 20 de ani. Repet: noi nu avem veleități de conducători ai României. Nu vrem decât să ne implicăm în legislația privind agricultura și industria alimentară. Sunt atâtea probleme la noi în agricultură, iar cei ce au fost puși până acum și toți cei ce s-au ocupat de legislație, nu au fost cei mai în măsură să ne hotărască destinele. Pentru că nu cunosc problemele, nu lucrează în domeniu! Și nici măcar consilieri nu au pe măsură, practic lucrează după ureche.

Ca organizare a partidului, ce ați făcut până în prezent? Unde vă poate găsi cineva interesat să vi se alăture?

Deocamdată putem fi găsiți on-line, avem un cont pe Facebook, Partidul Agricultorilor. Avem două organizații deja înființate și suntem în curs de organizare a încă 20, care, sperăm noi, să fie gata până pe 15 septembrie.

În Argeș unde se poate adresa cineva doritor?

Mă poate căuta pe mine personal, ca președinte. Telefonul meu este 0726.843.801. Am apărut și în Revista Agrointeligența, sunt câteva articole acolo, de unde oamenii se pot documenta despre noi.

Vei face vreo alianță cu vreun partid mare?
Noi încercăm să mergem singuri! Trebuie întâi să strângem semnăturile şi este foarte greu să aduni 180.000 de semnături! Dar ar fi o treabă bună, pentu că apoi ai timpi de antenă în emisiunile televizate la egalitate cu restul partidelor şi aşa vom avea timp mai mult să ne prezentăm electoratului. Sperăm ssă avem o şansă. Dacă nu vom reuşi, va trebui să intrăm într-o alianţă cu un partid mai mare.

Unde poate semna cineva?

După ce vom primi de la Autoritatea Electorală Centrală, pentru nu s-au definitivat încă formatul final al acelor formulare, vom anunţa unde şi cum vom începe strângerea de semnături. Noi pe 16 septembrie vom avea o conferinţă naţională pentru defintivarea organigramei partidului iar apoi vom da toate detaliile necesare pentru a aduce cât mai mulţi membri în partid.

Succes!

DSVSA Argeș a cumpărat aparatură pentru diagnosticarea SARS-CoV-2 și a virusului Pestei porcine africane

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș anunță achiziționarea aparatului RCT- PCR, proiect finanțat …