18 iulie 2019
Home / Actualitate / România a obţinut în acest an, de la UE, 2 miliarde de euro pentru agricultură

România a obţinut în acest an, de la UE, 2 miliarde de euro pentru agricultură

În şedinței de Guvern din 8 mai, premierul Viorica Dăncilă a anunțat România a primit de la UE o nouă tranșă de bani ca ramburs la plățile efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

”€Continuăm să atragem fonduri europene și în sectorul agricol. O nouă tranșă de peste 53 de milioane de euro a fost rambursată de către Uniunea Europeană la începutul săptămânii. Din ianurie până în prezent, fermierii români au beneficiat de aproape 2 miliarde de euro, bani proveniți din Fondul European de Gararantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADER). În total de la începutul guvernării PSD-ALDE, respectiv perioada 2017-2019, România a încasat de la UE peste 8 miliarde de euro, bani care au ajuns în mediul rural pentru realizarea unor investiții importante, pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole, vegetale și zootehnici” a declarat premierul Dăncilă.

”€Felicitări domnule ministru Petre Daea, și să continuați în același ritm!” a mai spus Viorica Dăncilă.

Potrivit calendarului oficial, plata subvenţiilor Campania APIA 2018 va trebui finalizată la 30 iunie 2019.

Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potențialului de producție agricolă

Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potențialului de producție agricolă. Prin intermediul Măsurii 5 – Refacerea …

Privacy Preference Center