18 iulie 2019
Home / Actualitate / Rasa de taurine „Sură de stepă”, în program de conservare. Mai sunt doar 30 de exemplare

Rasa de taurine „Sură de stepă”, în program de conservare. Mai sunt doar 30 de exemplare

Agenția Națională pentru Zootehnie a aprobat programul de conservare al rasei locale de taurine Sură de stepă, depus de către Asociația Crescătorilor de Vaci de Lapte Holboca Iaşi. În prezent din rasa Sură de Stepă, mai există doar un număr de 30 de vaci cu origine cunoscută, rasa având un grad critic de risc de dispariție.

Conservarea rasei Sură de Stepă se va realiza prin aplicarea unui complex de măsuri organizatorice şi folosirea unor metode și tehnici științifice cu aplicare practică, în exploatatiile participante la desfăşurarea programului de conservare al rasei. Obiectivul programului de conservare al rasei Sură de stepă, este acela de pastrare a rasei si evitarea pierderii genelor acestei rase locale, rezistentă și adaptată condițiilor geoclimatice, specifice Romaniei, precizează reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, se are în vedere creşterea continuă a efectivului de animale de rasă pură, în vederea evitării pericolului de consangvinizare.

Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potențialului de producție agricolă

Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potențialului de producție agricolă. Prin intermediul Măsurii 5 – Refacerea …

Privacy Preference Center