4 iulie 2022
Home / Actualitate / Pregătiri pentru Paști în Argeș! De unde puteți cumpăra carne de miel

Pregătiri pentru Paști în Argeș! De unde puteți cumpăra carne de miel

La nivelul județului Argeș există abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor, situate în Bascov ( SC Sam Dor Divers SRL, SC Rador A&E SRL si SC Stanion Invest Total SRL ), Câmpulung Muscel ( SC Abatorul Campulung SRL ), Rucăr ( SC Cosco Vele SRL ), Costești (SC Muntenia Costesti SRL) și Ștefănești (SC Radic Star SRL). Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar.

”În urma solicitării scrise, s-a emis aviz temporar de funcționare pentru sacrificare miei la nivelul exploatației proprii, în localitatea Surdulești, com.Miroși, Nr.390B, jud. Argeș, cu respectarea condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor.

Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul abatoarelor se face în piețe autorizate temporar pentru această activitate (piața Ceair, piața Smârdan și piața Găvana din Pitești, precum și în măcelarii înregistrate sanitar veterinar de pe raza județului Argeș).

În centrele de tăiere temporare, sacrificarea și comercializarea se face doar la cererea consumatorului final, fiind interzisă comercializarea către alte unități de vânzare cu amănuntul.

Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ștampilă ovală, iar din centrele temporare, ștampila de marcare este de formă rotundă.

Atragem atenția pe această cale asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun în cazul consumului de produse alimentare achiziționate din locuri neamenajate, fără supraveghere sanitară veterinară – comerț stradal sau alte spații neaprobate sanitar veterinar”, transmite director executiv al DSVSA Argeș, dr. Dumitru-Sorin Sorescu.

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

La inițiativa Ministerului Agriculturii a fost modificat Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de …