21 septembrie 2020
Home / Știri / Permisele de pescuit în Deltă, valabile până la începerea prohibiţiei din acest an

Permisele de pescuit în Deltă, valabile până la începerea prohibiţiei din acest an

Permisele de pescuit eliberate în 2015 de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor fi valabile până la începerea prohibiţiei la pescuit în acest an.

„Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) anunta ca in baza atributiilor si prevederilor legale in vigoare a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, prelungirea pana la inceperea perioadei de prohibitie pe anul 2016 a valabilitatii actelor de reglementare emise sau vizate in anul 2015 pentru activitati de pescuit comercial”, se precizează in comunicatul ARBDD.

De altfel, la inceputul fiecarui an, ARBDD decide prelungirea valabilitatii permiselor de pescuit emise in anul anterior pana la aparitia ordinului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016, precizeaza Agerpres.

Propunerea de ordin urmeaza sa fie semnata de ministrul Mediului si cel al Agriculturii si este facuta publica pe site-ul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.

Ordinul comun al celor doua ministere va include si capturile care vor putea fi inregistrate de pescarii din Delta Dunarii in acest an pe fiecare specie si zona de pescuit din Rezervatie. Pana la aparitia acestuia, pescarii tulceni vor putea captura aceleasi cantitati de peste mentionate in permisele primite anul trecut din partea ARBDD.

O altă fermă din Argeș, afectată de pesta porcină africană! Peste 9.000 de porci vor fi uciși

A doua fermă din comuna Slobozia este afectată de virusul pestei porcine africane. Institutul de …