18 februarie 2020
Home / Actualitate / O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să transforme Insula Mare a Brăilei în cea mai mare zonă agricolă din Europa

O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să transforme Insula Mare a Brăilei în cea mai mare zonă agricolă din Europa

Companii de top vor să vină în România şi să investească în mai multe domenii, precum agricultură, construcții, infrastructură și servicii, anunță dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, ambasadorul EAU la București într-un interviu acordat Financial Intelligence.

Anul trecut, pachetul majoritar de acţiuni al companiei Agricost, care administrează Insula Mare a Brăilei, a fost vândut de Constatin Duluţe companiei Al Dahra din Emiratele Arabe Unite. Agricost este cea mai mare fermă de cereale din România şi operează în sistem de arendă aproape 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei. Valoarea tranzacției este de circa 200 milioane de euro. Agricost SA a primit prin atribuire directă, în 2012, un contract de concesiune pe o perioadă de 20 de ani, pentru o suprafață de 57.720 ha. Firma plătește la schimb o arendă de 606 kg grâu/ha/an și 720 euro/ha/an pentru terenul neagricol.

”€Vrem să facem acolo cea mai mare zonă agricolă din Europa”€, a spus dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, explicând că ”Proiectul din Insula Mare a Brăilei este imens. Vorbim de o investiție de circa 500 de milioane de dolari. Vor lucra acolo muncitori şi companii românești, inclusiv pentru irigații. EAU va exporta cereale din România spre ţările Europei şi spre alte ţări”.

În Argeş sunt 3 focare active de pestă porcină în gospodării şi 14 în fondurile de vânătoare

Pesta porcină africană încă afectează Argeşul! Avem 3 focare active în gospodării şi 14 în …