6 iulie 2020
Home / Actualitate / Monitorizarea reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale provenite din producția internă

Monitorizarea reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale provenite din producția internă

Ministerul Agriculturii monitorizează anual reziduurile de pesticide din fructe, legume și cereale provenite din producția internă. Conform ultimului raport s-au analizat 419 probe de tomate. În 227 probe (54%) nu au fost găsite reziduuri de pesticide, în 192 probe (46%) valorile reziduurilor au fost mai mici decât limitele maxime admise stabilite și nu au prezentat niciun risc pentru sănătatea consumatorilor, iar într-o singură probă de tomate s-au identificat reziduuri cu valori mai mari decât limitele maxime admise, aceste tomate fiind retrase de la comercializare.

În anul 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va continua programul de susținere a tomatelor în spații protejate și, pentru a crește și mai mult încrederea consumatorului în produsele provenite de la producătorii autohtoni, a fost introdusă obligativitatea depunerii de către beneficiari la direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București, a copiei Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și verificat de Oficiul Fitosanitar Județean din cadrul Autorității Naționale Fitosanitare.

Autoritatea Națională Fitosanitară se va implica prin acțiuni de instruire cu privire la respectarea modului de utilizare a produselor de protecție a plantelor în tratamentele fitosanitare, va verifica registrele de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor și va monitoriza în continuare reziduurile de pesticide din legume, fructe și cereale.

Deficitul României în comerțul cu produse agro-alimentare a scăzut

Deficitul României în comerțul cu produse agro-alimentare a scăzut cu 9% în primul trimestru din …