25 mai 2020
Home / Știri / Ministrul Agriculturii: Sunt 12 milioane de oi în România, putem face 12 milioane de plăpumi pentru săraci

Ministrul Agriculturii: Sunt 12 milioane de oi în România, putem face 12 milioane de plăpumi pentru săraci

Guvernul intenţionează să construiască centre de colectare a lânii şi pieilor de oi şi capre, finanţate din fondul suveran de investiţii, iar una dintre posibilele utilizări ale lânii ar fi realizarea de plăpumi pentru săraci, a declarat duminică, 5 februarie, la o emisiune televizată, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapuma cat ar fi? Trei kilograme.  Ar fi 12 milioane de plapumi in Romania pentru saracii astia”, a spus ministrul. Centrele de colectare ar urma sa fie finantate din fondul suveran de dezvoltare, pe care guvernul intentioneaza sa il creeze in acest an, potrivit oficialului. Ministrul a mentionat ca principala problema cu care se confrunta la minister este intarzierea finalizarii dosarelor pentru acordarea subventiilor catre fermieri.

„E o intarziere de 8.174 de dosare. In Romania, daca nu termini un judet, degeaba termini pe celelalte, pentru ca nu poti sa inchizi situatia si nu poti sa acorza celorlalti subventia. (…) Am dispus mutarea specialistilor de la judetele unde au finalizat spre cele opt judete care aveau intarzieri. S-au dislocat 262 de specialisti”, a afirmat Petre Daea.

O altă fermă din Argeș, afectată de pesta porcină africană! Peste 9.000 de porci vor fi uciși

A doua fermă din comuna Slobozia este afectată de virusul pestei porcine africane. Institutul de …