16 septembrie 2019
Home / Actualitate / Ministrul Agriculturii: Fermierii primesc apă gratuită pentru irigații

Ministrul Agriculturii: Fermierii primesc apă gratuită pentru irigații

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că fermierii vor primi și anul acesta apă pentru irigații în mod gratuit, precizând ca apa a fost deja adăugată pe canale cu o luna mai devreme decât anul trecut. Potrivit Agerpres, până în prezent au fost irigate aproximativ 26.000 hectare de teren agricol.

,,In prezent avem programul de sustine gratuita sau de pompare fara sa plateasca ceva fermierul, cu alte cuvinte ducem apa gratuit la statii de punere sub presiune. Este pentru prima data in Romania cand a trebuit sa dam apa pe data 14 aprilie. (…) Acum avem puse in functiune toate statiile unde fermierii au solicitat apa, iar pana la aceasta data sunt peste o mie de kilometri de canal plin cu apa si se iriga. Avem irigate pana acum 26.000 de hectare. Anul trecut am inceput pe 15 mai sa introducem apa pe canale, iar anul acesta pe 14 aprilie’’, a declarat ministrul Daea.

Fonduri europene de 435 milioane euro pentru construirea de sisteme de irigatii

Ministrul a mai dezvaluit ca in paralel se lucreaza si la partea de investitii in sistemele secundare de irigatii, anuntand ca prin masura 4.3 ,,Infrastructura de irigatii’’, fermierii au la dispozitie 435 milioane de euro pentru construirea de sisteme de irigatii. Conform datelor MADR, si din bugetul national se vor aloca 26,5 milioane de euro pentru refacerea si reconstructia sistemului national de irigatii.

Șocul viitorului în agricultură

„€Fermierii, așa cum îi știm acum, vor deveni amintire peste câțiva ani”,  este concluzia studiului …

Privacy Preference Center