13 iulie 2020
Home / Știri / Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la cea de-a VII -a ediţie a Zilei Porumbului

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la cea de-a VII -a ediţie a Zilei Porumbului

Ministrul Agriculturii , Achim Irimescu, a participat la cea de-a VII -a ediţie a „Zilei Porumbului”, eveniment organizat în localitatea Orezu, județul Ialomiţa, de către Asociaţia Producătorilor de Porumb din România.

Cu ocazia evenimentului, ministrul a vizitat o serie de culturi de porumb şi a discutat cu reprezentanții companiilor despre problemele și rezultatele acestora.

„Producţia agricolă din anul 2016 este favorabilă, în ciuda unui an destul de secetos. Cu toţii ne dorim ca România să devină cel mai important producător de porumb din Uniunea Europeană, deocamdată Franţa cu o suprafaţă cultivată mai mică decât a ţării noastre obţine o producţie mai mare, asta şi din cauza faptului că fermierii români nu au posibilitatea să aplice tehnologii adecvate. Ne dorim ca în viitor să apară şi în România cât mai multe ferme comercial viabile”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

La Ziua Porumbului 2016 au fost invitaţi anul acesta peste 1.500 de agricultori din toată ţara, iar în cadrul manifestării, pe lângă prezentarea producţiilor la hibrizii folosiţi şi a noilor modele de maşini şi utilaje agricole, au avut loc discuţii despre rentabilitatea culturilor şi problemele întâmpinate în acest an agricol.

O altă fermă din Argeș, afectată de pesta porcină africană! Peste 9.000 de porci vor fi uciși

A doua fermă din comuna Slobozia este afectată de virusul pestei porcine africane. Institutul de …