27 octombrie 2020
Home / Actualitate / Guvernul pregăteşte modificări ale programului „Tânărul Fermier” pentru a atrage românii din diaspora

Guvernul pregăteşte modificări ale programului „Tânărul Fermier” pentru a atrage românii din diaspora

Guvernul pregăteşte modificări ale programului „Tânărul Fermier” pentru a atrage românii din diaspora. Guvernul are în lucru o strategie de aducere acasă a Diasporei ridicând salariul net, în sectorul agricol, la 3.000 de lei, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Ministrul a spus că anul acesta pentru Programul „Tânărul Fermier” se vor aloca 43 milioane de euro, programul având două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, să fie destinată românilor din Diaspora.

Adrian Oros a adăugat că, pentru prima dată, beneficiarii acestui program vor primi şi până la 50 de hectare în arendă sau concesiune.

„Din iunie, vom implementa o schemă de sprijin pentru cei care angajează muncitori zilieri sau sezonieri. Am adoptat Hotărârea Guvernului nr. 356/2020 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară”, a mai spus Oros, în Parlament.

Peste o tonă de legume, confiscată de polițiștii din Ștefănești

Sancționat contravențional pentru comerț neautorizat și nereguli privind starea tehnică a autovehiculului. Pe 21 octombrie, …