5 aprilie 2020
Home / Afaceri de familie / Gustă fericirea în fiecare zi… Laptele de la ferma Vlăşcuţa, 100% natural, nepasteurizat, ingredientul de bază al delicioaselor produse de la Gelateria – Cofetărie Cremeria Marco

Gustă fericirea în fiecare zi… Laptele de la ferma Vlăşcuţa, 100% natural, nepasteurizat, ingredientul de bază al delicioaselor produse de la Gelateria – Cofetărie Cremeria Marco

Apărută pe piaţa din Piteşti în urmă cu două luni, Gelateria – Cofetărie Cremeria Marco este locul unde se îmbină tradiţia cu inovaţia, creativitatea şi experienţa culinară a deserturilor de cea mai bună calitate, gust şi rafinament. Bazându-se pe aparate ce reprezintă tehnologii de ultimă generaţie, materia primă se transformă în produse de cea mai înaltă calitate, unice în Piteşti.
Şi, totuşi, care este secretul pentru cea mai delicioasă îngheţată din Piteşti? Cele mai pufoase brioşe? Cea mai gustoasă frişcă pentru prăjituri şi torturi? Cele mai bune eclere sau tarte? Ne spun reprezentanţii firmei Complexul Turistic Vlăşcuţa, societatea care administrează Cremeria Marco: “Laptele produs de văcuţele din rasa Holstein în ferma proprie de la Vlăşcuţa din Stolnici, un lapte cu origine controlată şi garantată! Laptele pe care noi îl comercializăm este întotdeauna un lapte crud, 100% natural, nepasteurizat, neprelucrat şi proaspăt muls”.

Tradiţia merge mai departe…

12-marco212-marco

Văcuţele de la ferma din Vlăşcuţa nu sunt colorate în mov ca să dea bine în reclame şi nici nu ar avea de ce, pentru că sunt crescute într-o zonă plină de legendă, poveste şi istorie. Pasc şi se plimbă pe tărâmurile boierilor de altă dată din Stolnici, renumita familie a academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici. Existenţa acestei vechi familii boiereşti pe tărâmurile de la Stolnici s-a împletit permanent cu tradiţia şi istoria ţării noastre. Pe moşia Bălăcenilor, ocupaţia principală era cultivarea plantelor şi creşterea animalelor, tradiţie continuată acum de cei care administrează ferma Vlăşcuţa. Deci, tradiţia merge mai departe… Perseverând în această idee, ferma Vlăşcuţa a progresat de la an la an, cu investiţii constante şi dezvoltând fiecare latură de producţie în parte. În prezent ferma are peste 600 de vaci, iar administratorii, pentru a le asigura hrană de cea mai bună calitate, şi-au asigurat păşunea şi terenul agricol necesar cultivării cerealelor pentru furaje, iar anul acesta s-au pus la punct şi unităţile de procesare pentru lapte.
Cum s-a născut ideea gelateriei şi cofetăriei Cremeria Marco, situată în centrul Piteştiului, la parterul hotelului Muntenia? “Am vrut să dăm un plus valoare laptelui pe care îl producem în ferma noastră de la Vlăşcuţa, mai ales că ingredientul de bază pentru îngheţată şi prăjituri, în proporţie de 90%, este laptele. Puteam intra şi pe o piaţă a brânzeturilor, dar aici marii jucători nu sunt corecţi, deoarece nu toate produsele sunt făcute din lapte 100% natural. Deci, am încercat să găsim o nişă prin care să valorificăm laptele nostru şi să-i dăm o plus valoare acestuia. Şi credem că am reuşit”, spun administratorii de la Cremeria Marco.

Delicateţe şi savoare în peste 100 de produse

12-marco312-marco7

Pentru ca succesul să fie garantat 100%, reţetele provin de la cel mai mare producător de ingrediente naturale din lume folosite în fabricile de îngheţată, italienii de la MEC 3. Aparatura cu care este dotat laboratorul de la Cremeria Marco este adusă şi ea tot din Italia, fiind tehnologie de ultimă generaţie în materie de îngheţată şi prăjituri. Pentru cele peste 100 de produse, la Cremeria Marco lucrează zilnic 13 tineri. “În materie de personal am încercat să ne axăm pe tineri care doresc să muncească, tineri pe care îi specializăm la sediul reprezentanţei MEC 3 din România, la Braşov”, declară cei de la Cremeria Marco.

Cremeria Marco merge mai departe! Din luna decembrie va fi deschisă o a doua locaţie, în Piteşti Mall

12-marco9

“Din luna decembrie vom deschide şi cea de a doua locaţie, în Piteşti Mall, urmând ca din vara anului viitor să mai deschidem încă 4 – 5 puncte în zonele “fierbinţi” ale Piteştiului. După ce vom reuşi să adunăm ceva experienţă, intenţionăm să deschidem filiale şi în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară. Şi pentru că produsele noastre sunt unele de top, vrem să transformăm Cremeria Marco într-un brand, unul care să facă cinste Argeşului şi care să fie recunoscut pe plan naţional. Acum ne mândrim cu faptul că suntem primii din Argeş”, ne-a declarat reprezentanţii de la Cremeria Marco.

Pentru mai multe detalii şi informaţii puteţi accesa site-ul www.cremeriamarco.ro sau pagina de Facebook Cremeria marco. Dacă doriţi să comandaţi acasă o puteţi face la numerele de telefon 0770.178.077 sau 0348.441.129.

Gustă fericirea în fiecare zi la Cremeria Marco din Piteşti, Piaţa Muntenia nr.1, la parterul hotelului Muntenia.

Vine, vine… primăvara! În serele floricultorului Dan Mihăilescu, de la Miceşti, culorile florilor fac concurenţă albului zăpezii

Deşi afară de ger de crapă pietrele şi e alb de zăpadă cât vezi cu …