24 noiembrie 2020
Home / Actualitate / A fost simplificată procedura de eliberare a adeverinţelor APIA pentru credite

A fost simplificată procedura de eliberare a adeverinţelor APIA pentru credite

A fost simplificată procedura de eliberare a adeverinţelor APIA pentru credite. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le reamintește fermierilor că a fost simplificată procedura de eliberare a adeverințelor pe baza cărora se pot accesa credite. Astfel, cererea pentru eliberarea acestui document se depune la centrul județean/local APIA prin mijloace electronice, iar adeverințele sunt trimise online direct către bancă.

Această simplificare se înscrie în obiectivele APIA, respectiv de a veni în sprijinul fermierilor prin asigurarea continuității activităților și propunerea unor metode și soluții care să ofere posibilitatea acestora de a-și desfășura activitatea în continuare, în condiții de siguranță.

Apreciem în acest sens sprijinul tuturor instituțiilor partenere APIA, care au înțeles importanța sectorului agricol, dând dovadă de o atitudine pro-activă, orientată pe găsirea celor mai bune oportunități de sprijin pentru fermieri.

Până la data curentă, APIA a eliberat un număr de 1,850 adeverințe pentru FEGA și 1,450 adeverințe pentru FEADR, peste 95% din adeverințe fiind eliberate online.

Modelul cererii pentru eliberarea adeverinței de credit poate fi consultat la această adresă.

 

DSVSA, despre funcționarea piețelor din Argeș

Având în vedere prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 15 octombrie 2020, …