24 ianuarie 2021

Statele membre ale Uniunii Europene produc aproximativ 300.000 de tone de usturoi pe an, comparativ cu aproximativ 23 de milioane de tone în întreaga lume.

Cu o producție de peste 200.000 de tone pe an, Spania este cel mai mare producător european, urmat de Italia și Franța. UE importă usturoi în principal din China și Argentina.

În ultimii opt ani, România a înregistrat un declin cu aproape 20% la producţia de usturoi, de la circa 67.000 de tone în 2010, la numai 55.000 de tone anul trecut, în timp ce importurile au crescut semnificativ pentru a asigura consumul intern.

Judeţele cu cele mai mari suprafeţe cultivate cu usturoi sunt: Botoşani, Dolj, Iaşi, Mehedinţi, Suceava, Teleorman şi Timiş.

Prima campanie integrată din România pentru un produs cu Indicație Geografică Protejată – Salam de Sibiu IGP

Reprezentanții Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezintă în premieră pentru România prima campanie …